Maatwerk

Natuurlijk kun je bij Kossies Design uitstekend terecht voor het laten bedrukken van kleding en andere producten. We borduren en bedrukken alles zelf en maken daarnaast ook zelf ontwerpen en digitaliseren bestaande ontwerpen.

Toch is dit niet alles waarvoor je bij Kossies Design terecht kunt. Velen hebben ondertussen ontdekt dat je bij ons ook uitstekend terecht kunt voor "maatwerk", vreemde wensen en ideeën en bijzondere opdrachten. Wij kijken geheel vrijblijvend of we het kunnen maken en wat de bijbehorende kosten zouden zijn. Dit kan ook bij zeer kleine oplagen, dus ook bij één exemplaar.

Enkele voorbeelden maken misschien beter duidelijk wat we zoal hebben gedaan ......

1. Borduren van stoelhoezen en andere interieurdelen van een auto (zie grote foto bovenaan).

Het borduren van stoelhoezen hadden we nog niet eerder gedaan, maar toen we in onze winkel de vraag kregen heeft Linda gekeken wat er mogelijk is. Een ontwerp werd gemaakt, een voorbeeld werd door de klant goedgekeurd en vervolgens werden de stoelhoezen geborduurd met als resultaat niet alleen prachtige originele stoelhoezen, maar ook een heel tevreden klant.

2. Bedrukkingen maken voor verwerking in een quilt.

Quilt met sublimatie bedrukkingenIn onze winkel kregen we bezoek van een mevrouw die bezig was een quilt te maken. Haar vraag was of het mogelijk was om foto's op stof te bedrukken die ze dan vervolgens in haar quilt wilde verwerken. Het betrof niet alleen foto's, maar ook handgeschreven briefjes en tekeningen. Omdat een quilt iets is dat je echt heel lang bewaart en dus ook mooi moet blijven zochten we naar een bedruktechniek die hierbij zou passen. We kwamen uit op sublimatiedruk. Bij sublimatiedruk komt de bedrukking namelijk niet op de stof te liggen, maar wordt de bedrukking in de stof aangebracht. Je voelt dus ook niets op de stof en het breekt of slijt ook niet.

We maakten eerst scans van de foto's, tekeningen en briefjes en vervolgens werden er prints gemaakt die daarna op stukken wit polyester (vereist voor sublimatie) werden bedrukt.

Door om de bedrukkingen voldoende ruimte vrij te laten konden ze uiteindelijk fraai in de quilt verwerkt worden. De bijgaande foto toont het resultaat.

3. Een borduring vanaf een tekening.

Digitaliseren tekening naar een borduurpatroonWederom in onze winkel kwam iemand die een motorjack geborduurd wilde hebben. Er was echter geen digitaal ontwerp, maar slechts een tekening van wat het zou moeten worden.

Nu is zeker niet iedere tekening geschikt om omgezet te worden in een borduurpatroon, maar bij deze tekening wilde Linda wel een poging wagen. 

Met grote zorg werd de tekening zo exact mogelijk omgezet in een digitaal borduurpatroon.

Helaas hebben we van het geborduurde motorjack geen foto, maar wel een foto van de tekening met ernaast de proefborduring.

4. Het gebroken tegeltje.

Reconstrueren en bedrukken tegeltjeBij de geboorte van een baby wordt er vaak een geboortetegeltje gemaakt. Zo'n tegeltje is natuurlijk bijzonder en er is er vaak maar één van. In onze winkel kwam iemand met zo'n tegeltje, maar dit tegeltje was gebroken in diverse stukken. Het ontwerp was niet meer te achterhalen en alles wat er dus nog was waren de stukken van het tegeltje.

Huub heeft de stukken gescand en vervolgens er digitaal weer een passend geheel van gemaakt.. Vervolgens is er het passend formaat tegeltje bij gezocht en werd er een geheel nieuw tegeltje gemaakt dat niet of nauwelijks van het origineel is te onderscheiden.

 

 
1000 tekens over
Bestanden toevoegen