Iedereen die kan schaken.

Voor wie?

De leukste manier van leren.

Spelend leren

Gelukkig heel eenvoudig.

Spelregels

Tips en ideeën.

Tips

Na het verschijnen van Rekenschaak was Judith van Amerongen van Schaakschool Polgar een van de eerste die een exemplaar bestelde. Ik was dan ook natuurlijk erg nieuwsgierig naar haar eerste ervaringen met Rekenschaak.

Judith stuurde me niet alleen een leuke reactie toen ik haar vroeg om haar eerste ervaringen, maar stuurde tevens de foto die bij dit artikel is geplaatst. De letterlijke reactie van Judith was als volgt: 

"Toevallig heb ik net gisteren voor de eerste keer het rekenschaak gebruikt! En het beviel goed. Ik had vooraf blaadjes gemaakt waarop we de scores konden bijhouden. De eerste partij speelde ik tegen een leerling van me. Dat werd een hilarische partij omdat ik elke keer ongeveer de slechtst mogelijke kaart trok en hij alleen maar hele goede. Ik werd dan ook volledig in de pan gehakt. Hij vond het uiteraard erg leuk. Daarna heb ik kinderen het tegen elkaar laten spelen en ook zij waren erg enthousiast. Ook een moeder vond het erg leuk omdat ze er achter kwam dat haar zoon van 6 al veel beter kon rekenen dan zij dacht. Ik moest plechtig beloven dat ik de kaarten volgende week weer meeneem. Een zeer geslaagde eerste ervaring dus, ik ga het zeker vaker gebruiken."

Ook mijn eigen ervaring is dat kinderen die het eenmaal gespeeld hebben het ook vaker willen spelen. Bij mijn eigen jeugdschaakclub "Schaak maar raak!" laat ik ze vaak nog even Rekenschaak spelen na hun partij voor de competitie.

Het klopt ook dat je inderdaad aangenaam verrast kunt worden door de rekenvaardigheid van kinderen. Misschien dat de combinatie van het spelen van een spel en de belangrijkheid van de punten om het spel te winnen maakt dat ze zich net even wat beter concentreren. Ze willen ook niet alleen hun eigen punten goed berekenen, maar controleren ook of de ander het wel goed doet.

Ik weet zeker dat er nog vele leuke Rekenschaak partijen zullen volgen bij Schaakschool Polgar.

Contact

Kossies Design         
Bloemersmastraat 40   info@kossiesdesign.nl
9822 AD Niekerk   kossiesdesign.nl
Tel. 0594 500887   facebook.com/kossies