Ruimteschaak

Ruimteschaak

€ 9,95
(Incl. 21% btw)
Art.nr. : CFF-001
* Bord/Stukken:Opmerking:

Ruimteschaak is het perfecte cadeau voor iedere jonge (en oudere) schaker en schaakster. Het grote bord van 60x40cm kan zowel worden gebruikt voor het spelen van Ruimteschaak als voor het spelen van een gewone schaakpartij. De kleurrijke achtergrond met de ruimte als thema maakt dat het bord er erg aantrekkelijk en vrolijk uitziet.

Wat is "Ruimteschaak"? Ruimteschaak is een spel dat het spelen van een gewone schaakpartij nog leuker en spannender maakt, terwijl er gewoon volgens de normale schaakregels wordt gespeeld. Niet alleen is het daardoor een leuke variant op het gewone schaakspel voor iedereen die al kan schaken, maar het is tevens leuk voor degene die net kunnen schaken of bezig zijn om het te leren.

Bij Ruimteschaak kan er op twee manieren worden gewonnen. Het kan uiteraard door de ander mat te zetten, maar het kan ook door in het rechterdeel van het bord als eerste de reis naar de raket te volbrengen. Iedere keer als je een stuk van de ander slaat mag je de puntwaarde van dat stuk vooruit reizen via de sterren naar de raket. Als je dus een Toren van de ander slaat dan mag je vijf stappen vooruit. Uiteraard is dat niet zo eenvoudig als het lijkt want er zijn ook oranje sterren en kom je op zo'n ster dan kun je geluk hebben en een aantal stappen met een raket vooruit mogen, of je hebt pech en treft een vuurbal die je een aantal stappen terug laat gaan. Het is dus een spannende wedstrijd zowel op het schaakbord als bij de reis naar de raket. Misschien wordt je wel bijna mat gezet, maar ben je net eerder bij de raket en win je alsnog.

Het Ruimteschaakbord heeft een afmeting van ca. 40 x 60 cm. en wordt geleverd op kunststof dat zowel oprolbaar is als met een vochtige doek afneembaar.

De velden zijn ca. 4,3 x 4,3 cm. 

Het is ook mogelijk om het spel geleverd te krijgen inclusief een plastic schaakset (Koningshoogte 76mm), twee pionnetjes voor de reis door de ruimte en een stoffen zakje om de stukken in op te bergen.

Kijk voor meer informatie op: www.schaakmaarraak.nl/ruimteschaak

 

Contact

Kossies Design         
Bloemersmastraat 40   info@kossiesdesign.nl
9822 AD Niekerk   kossiesdesign.nl
Tel. 0594 500887   facebook.com/kossies